woensdag 24 september 2014

Bijten – last van tanden wisselen



We hebben het over bijten in spullen gehad (om te onderzoeken) en over bijten tijdens het spelen. Maar er is nog een reden waarom puppies bijten. Ze wisselen hun tandjes en hebben daar last van. 

Pups wisselen hun tandjes tussen 4 en 7 maanden ongeveer. Ze hebben er soms al heel jong last van. Aan de manier van bijten is goed te zien dat ze hier last van hebben. Bijten om te onderzoeken is met de voorkant van de bek. Als ze last hebben van hun tandjes zie je dat dan echt met hun kiezen willen kauwen en ze proberen dan iets achter in hun bek te nemen. 
Kijk goed naar jouw pup. Wat vindt hij prettig om in te bijten? Welk materiaal, zacht of hard? Zorg dat de pup iets heeft waar hij graag op kauwt en waar hij op mag kauwen. 


Kauwmateriaal heb je in vele vormen en soorten. Weet je niet wat je moet nemen? De pup heeft nog maar een klein bekkie, neem dus liever platte kauwdingen ipv ronde of gedraaide in het begin. Een oor is meestal geschikter van een gedraaid bot. En verder is het in het algemeen zo dat hoe harder het stinkt, hoe lekkerder je pup het zal vinden ;-). Sommige kluiven zijn voor puppy’s nog erg hard. Het kan helpen om een kluifje even in warm water te weken voordat je hem aan de pup geeft.
Ook speelgoed met voer erin, zoals bijvoorbeeld een Kong met wat leverpastei is goed om je hond daarop te laten kauwen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten